Τυρόπιτα περέκ
...με το μοναδικό χωριάτικο φύλλο «κιχί» της alfa!

Τυρόπιτα περέκ

Κοινοποίησέ το στο κοινωνικό σου δίκτυο:

ή μπορείς να αντιγράψεις και να κοινοποιήσεις αυτή τη διεύθυνση

Συστατικά

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο «κιχί» της alfa
500 γρ. φέτα
ελαιόλαδο
για το τηγάνισμα
  • Μερίδες 8
  • Εύκολη
  • 15 λεπτά
  • 5 λεπτά

Εκτέλεση

stegnopita-kozanis-nistisimi FILO KIHI 2Ανοίγουμε τα φύλλα και τα κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια, στη διάμετρο του τηγανιού. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και τα ψήνουμε για 10’ στους 160οC, να στεγνώσουν. Εναλλακτικά, τα ακουμπάμε για λίγα λεπτά σε πυρωμένο, αντικολλητικό σκεύος να στεγνώσουν και να ψηθούν ελαφρά κι από τις δυο πλευρές. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι, ραντίζουμε τα ξερά φύλλα με λίγες σταγόνες νερό και κάνουμε στρώση στο τηγάνι: φύλλο-φέτα-φύλλο-φέτα-φύλλο. Δηλαδή, 3 στρώσεις φύλλο κι ενδιάμεσα, 2 στρώσεις τρίμματα φέτας. Ροδίζουμε την πίτα για λίγα λεπτά από τη μια πλευρά και αναποδογυρίζουμε από την άλλη. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε την πίτα ζεστή.

 

(Visited 117 times, 1 visits today)

Πρόσθεσε το σχόλιό σου

 

προηγούμενο
Xορτόπιτα νηστίσιμη
επόμενο
Λαδένια πίτσα νηστίσιμη