Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε την κολοκύθα για 10′, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσει και να πιει όλα τα υγρά της. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες, την καρυδόψιχα, το σουσάμι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο. Αν η γέμιση έχει υγρά, πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά. Πρέπει η γέμιση να είναι τελείως στεγνή όταν θα μπει στο φύλλο. Ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο. Θα δουλέψουμε ανά δυο φύλλα, βουτυρωμένα ή λαδωμένα ενδιάμεσα. Τα κόβουμε σε 5 λωρίδες. Σε κάθε λωρίδα ακουμπάμε μια κουταλιά γεμάτη, από τη γέμιση. Τυλίγουμε σε τρίγωνο.
Αφού τα ετοιμάσουμε όλα, τα βάζουμε σε ταψί λαδωμένο ή στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στον αέρα, για περίπου 30′. Τα αφήνουμε να σταθούν για λίγη ώρα και όταν κρυώσουν, τα πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
tip
Εναλλακτικά, τα τηγανίζουμε λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα ή τα περιχύνουμε με λίγο μέλι.