Σοκολατένιος μπακλαβάς

Κοινοποίησέ το στο κοινωνικό σου δίκτυο:

ή μπορείς να αντιγράψεις και να κοινοποιήσεις αυτή τη διεύθυνση

Σοκολατένιος μπακλαβάς

... με το μοναδικό φύλλο καταΐφι "το δικό μας" της alfa

  • Μερίδες 12
  • Μέτρια
  • 20 λεπτά
  • 90 λεπτά

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και τη ζάχαρη. Μόλις ζεσταθεί το γάλα προσθέτουμε 5 κουταλιές σιγά σιγά στο μπολ με τα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς. Μετά προσθέτουμε όλο το γάλα στο μπολ και ανακατεύουμε.

Ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μίγμα και ζεσταίνουμε σε μεσαία φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να πήξει το μείγμα.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τις σταγόνες σοκολάτας και τα φιστίκια και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα ταψί που έχουμε βουτυρώσει απλώνουμε το μισό καταΐφι, βουτυρώνουμε ελαφρά και απλώνουμε την γέμιση. Από πάνω απλώνουμε το άλλο μισό καταΐφι και βουτυρώνουμε.

Ψήνουμε για περίπου 90 λεπτά στους 170οC.

Για το σιρόπι

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε όλα μας τα υλικά και βράζουμε για λίγη ώρα.

Περιχύνουμε σε ζεστό γλυκό, κρύο το σιρόπι.

 

(Visited 211 times, 1 visits today)

Πρόσθεσε το σχόλιό σου

 

προηγούμενο
Τυρόπιτα με δαμάσκηνα
επόμενο
Μικρασιάτικη σουσαμόπιτα της γιαγιάς