Εκτέλεση
Σε καυτό τηγάνι ρίχνουμε το σουσάμι να καβουρδιστεί. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τα καρύδια, το γαρύφαλλο, την κανέλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά, ώστε να γίνουν σαν ζύμη τα υγρά και τα στερεά υλικά. Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο. Κόβουμε με ποτήρι ή με κουπ πατ δίσκους με διάμετρο 6-8 εκ. Ακουμπάμε ένα κουταλάκι γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο. Βρέχουμε περιμετρικά το φύλλο και πατάμε με πιρούνι τις ενώσεις να κολλήσουν.
Αραδιάζουμε τα σκαλτσούνια σε λαμαρίνα λαδωμένη ή στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε για περίπου 30′. Τα αφήνουμε 5′ να σταθούν και τα πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη.