Ρολά κιμαδόπιτας
...με το μοναδικό χωριάτικο φύλλο «κιχί» της alfa

Ρολά κιμαδόπιτας

Κοινοποίησέ το στο κοινωνικό σου δίκτυο:

ή μπορείς να αντιγράψεις και να κοινοποιήσεις αυτή τη διεύθυνση
  • Μερίδες 16
  • Μέτρια
  • 15 λεπτά
  • 40 λεπτά

Εκτέλεση

stegnopita-kozanis-nistisimi FILO KIHI 2Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και τον κιμά. Μόλις σοταριστούν προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλα, το κρασί και την ντομάτα σε πολτό. Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιεί καλά τα υγρά του. Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα και το αυγό.

Σε μία λεία επιφάνια ανοίγω 1 φύλλο και το κόβω σε 3 ίσα μέρη. Λαδώνουμε τα φύλλα και με ένα μεγάλο κουτάλι βάζουμε γέμιση στην άκρη από το 1ο φύλλο και τυλίγουμε σε ρολάκι. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα.

Βάζουμε τα ρολά σε ένα ταψί, λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στον αέρα στους 180οC για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

 

(Visited 125 times, 1 visits today)

Πρόσθεσε το σχόλιό σου

 

προηγούμενο
Ρολά καταΐφι με τυριά και μανιτάρια
επόμενο
Πίτα με φύλλο Κιχί , τυριά και αλλαντικά