Εκτέλεση
Βάζουμε τις πολτοποιημένες πατάτες σε μπολ. Θρυμματίζουμε τη φέτα μέσα στις πατάτες. Προσθέτουμε το αυγό, λίγο αλάτι, πιπέρι κι αν θέλουμε, λίγο μπούκοβο ή ρίγανη. Ζυμώνουμε το μείγμα με πιρούνι. Ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε κάθε φύλλο στη μέση. Το γεμίζουμε με δυο κοφτές κουταλιές γέμιση. Βρέχουμε τις άκρες των φύλλων και κλείνουμε το πιτάκι. Με ροδάκι, το κόβουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου. Τσιμπάμε τις άκρες με πιρούνι να κλείσουν καλά και να σφραγίσει η γέμιση. Τρυπάμε λίγο την επιφάνεια να φεύγει η υγρασία. Βάζουμε τα πιτάκια σε ταψί, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 25′ περίπου, στους 180οC στον αέρα, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Γίνονται και τηγανητά.
(Visited 293 times, 1 visits today)