Μαγγίρι Κρήτης με ανθότυρο
...με το μοναδικό χωριάτικο φύλλο «κιχί» της alfa!

Μαγγίρι Κρήτης με ανθότυρο

Κοινοποίησέ το στο κοινωνικό σου δίκτυο:

ή μπορείς να αντιγράψεις και να κοινοποιήσεις αυτή τη διεύθυνση

Συστατικά

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο «κιχί» της alfa
150 γρ. στακοβούτυρο
250 γρ. ανθότυρο
Κρήτης ή ξερή τριμμένη μυζήθρα
  • Μερίδες 5
  • Εύκολη
  • 3 λεπτά
  • 3 λεπτά

Εκτέλεση

stegnopita-kozanis-nistisimi FILO KIHI 2Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο. Τα κόβουμε σε λωρίδες και μετά σε κομμάτια. Τα απλώνουμε, ώστε να στεγνώσουν καλά. Βράζουμε νερό σε κατσαρόλα και αλατίζουμε. Μόλις βράσει, ρίχνουμε το μαγγίρι (φύλλα κομμένα). Βράζουμε για 3′. Λιώνουμε το στακοβούτυρο και το αφήνουμε στη φωτιά να κάψει. Στραγγίζουμε το μαγγίρι και το βάζουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη μυζήθρα. Περιχύνουμε αμέσως με το καυτό στακοβούτυρο.

Αν θέλουμε, το συνοδεύουμε με κοκκινιστό κρέας ή με άλλη σάλτσα.

Σερβίρουμε αμέσως, όσο ακόμα το μαγγίρι είναι ζεστό και το τυρί λιωμένο.

(Visited 82 times, 1 visits today)

Πρόσθεσε το σχόλιό σου

 

προηγούμενο
Μπαμπάς με ρούμι
επόμενο
Πακετάκια του Μπουρνόβα