Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε τα λουκούμια (κόβονται πιο εύκολα όταν τα παγώσουμε στο ψυγείο).
Απλώνουμε 1 φύλλο στον πάγκο, το βουτυρώνουμε και το διπλώνουμε κατά μήκος στη μέση. Γεμίζουμε κατά μήκος με ψιλοκομμένο λουκούμι και πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς. Κλείνουμε σε σφιχτό ρολό. Μπήγουμε τις άκρες προς τα μέσα να σφραγίσουμε το ρολό. Το βάζουμε κατά μήκος σε λαμαρίνα, στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα ρολά. Τα αλείφουμε με βούτυρο.
Τα ψήνουμε για περίπου 30′ σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180οC. Στο τελευταίο 5λεπτο του ψησίματος τα ψεκάζουμε με το ροδόνερο. Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να σταθούν για 5′ και τα πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη.
Τα κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια, σε μέγεθος δάκτυλου.