Λαδένια πίτσα νηστίσιμη
...με το μοναδικό φύλλο ζύμης για πίτσα «από σπίτι» της alfa

Λαδένια πίτσα νηστίσιμη

Κοινοποίησέ το στο κοινωνικό σου δίκτυο:

ή μπορείς να αντιγράψεις και να κοινοποιήσεις αυτή τη διεύθυνση

Συστατικά

1 πακέτο φύλλο ζύμης για πίτσα «από σπίτι» της alfa
2-3 ντομάτες
μέτριες (ώριμες και σφιχτές)
3 ξερά κρεμμύδια
μέτρια
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
ή λίγη φρέσκια ρίγανη
2 χρωματιστές πιπεριές
(προαιρετικά)
λίγες ψιλοκομμένες ελιές
(προαιρετικά)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μερίδες 12
  • Εύκολη
  • 10 λεπτά
  • 30 λεπτά

Εκτέλεση

skepasti-pitsa-kaisareias-pastourmadopita FILO PIZZAΑφήνουμε τα φύλλα ζύμης για πίτσα που θα φτιάξουμε τη λαδένια, να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Κόβουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε τους σπόρους καθώς και τα υγρά τους. Τις ψιλοκόβουμε σε καρέ και τις αλατίζουμε λίγο, για να αποβάλουν κι άλλα υγρά. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Είναι σημαντικό να μην έχουν ζουμιά οι ντομάτες για να έχουμε μια καλοψημένη παραδοσιακή πίτσα.

Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε καρέ. Λαδώνουμε με λίγο από το συνολικό ελαιόλαδο, το ρηχό ταψί του φούρνου.

Στρώνουμε τα δύο φύλλα της ζύμης στο ταψί. Τσιμπάμε την ένωση των φύλλων για να κολλήσουν και να έχουμε μια μεγάλη πίτσα. Με τα δάχτυλα απλώνουμε τη ζύμη μέχρι να πιάσει όλη την επιφάνεια του ταψιού και να λεπτύνει.

Τοποθετούμε επάνω τα ψιλοκομμένα λαχανικά, στεγνές ντομάτες, κρεμμύδι, πιπεριές και τις ελιές ψιλοκομμένες. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε τη λαδένια. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200οC στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η λαδένια.

 

 

(Visited 158 times, 1 visits today)

Πρόσθεσε το σχόλιό σου

 

προηγούμενο
Τυρόπιτα περέκ
επόμενο
Κιχί κεμπάπ