Κρέπες από φύλλο Κιχί με κιμά και τυρί
...με το μοναδικό χωριάτικο φύλλο «κιχί με καλαμποκάλευρο» της alfa

Κρέπες από φύλλο Κιχί με κιμά και τυρί

Κοινοποίησέ το στο κοινωνικό σου δίκτυο:

ή μπορείς να αντιγράψεις και να κοινοποιήσεις αυτή τη διεύθυνση
  • Μερίδες 12
  • Μέτρια
  • 20 λεπτά
  • 40 λεπτά

Εκτέλεση

BOX KIHI-CORN FLOUR-2

Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.

Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε τον κιμά με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις έχει στεγνώσει από τα υγρά του προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα μυρωδικά. Συνεχίζουμε να σοτάρουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγη κανέλα. Ανακατεύουμε καλά όλα μας τα υλικά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Σε μία λεία επιφάνεια ανοίγουμε ένα από τα φύλλα Κιχί με καλαμποκάλευρο. Κόβουμε το φύλλο μας στη μέση. Στο μισό φύλλο βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο. Κόβουμε μία λεπτή φέτα από το τσένταρ και την βάζουμε πάνω στη γέμιση. Λαδώνουμε γύρω από τη γέμιση και διπλώνουμε στη μέση. Λαδώνουμε πάλι το φύλλο και τυλίγουμε σε κυλινδρική κρέπα. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα και τοποθετούμε τις κρέπες σε ένα ταψί.

Ψήνουμε στους 190οC για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο.

Αν θέλουμε να υπάρχει τυρί πάνω στο φύλλο, μόλις ψηθούν βάζουμε μία λεπτή φέτα τσένταρ σε κάθε κρέπα και αφήνουμε το ταψί στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά.

(Visited 227 times, 2 visits today)

Πρόσθεσε το σχόλιό σου

 

προηγούμενο
Κιμαδόπιτα με διάφορα τυριά
επόμενο
Τυρόπιτα με δαμάσκηνα