Κολοκυθόπιτα ανοιχτή με κολοκυθοανθούς
...με το μοναδικό χωριάτικο φύλλο «κιχί με αλεύρι ολικής άλεσης», της alfa

Κολοκυθόπιτα ανοιχτή με κολοκυθοανθούς

Κοινοποίησέ το στο κοινωνικό σου δίκτυο:

ή μπορείς να αντιγράψεις και να κοινοποιήσεις αυτή τη διεύθυνση
  • Εύκολη
  • 30 λέπτά
  • 1 ώρα

Εκτέλεση

BOX KIHI-WHOLE WHEAT-2

Για την ανοιχτή κολοκυθόπιτα με κολοκυθοανθούς, πλένουμε πρώτα τους κολοκυθοανθούς, βγάζουμε τον στήμονα και τους αφήνουμε σε μία πετσέτα να στραγγίξουν. Αλείφουμε με λάδι το ταψί και τα τοιχώματα.

Κόβουμε τα κολοκυθάκια, τα καρότα και τις πατάτες σε λεπτές φέτες. Βάζουμε 3 χωριάτικα φύλλα «κιχί με αλεύρι ολικής άλεσης» μέχρι να καλύψουμε τα πλαϊνά του ταψιού. Λαδώνουμε το κάθε φύλλο.

Βάζουμε μία στρώση πατάτες, μία στρώση κολοκυθάκια, λίγο αλεύρι ολικής άλεσης, λίγο δυόσμο και άνηθο και μία στρώση καρότο. Σε κάθε στρώση βάζουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τα τριμμένα τυριά. Ξαναβάζουμε άλλη μία στρώση πατάτες, κολοκύθι και αλεύρι ολικής άλεσης και μία στρώση καρότο. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και λίγο άνηθο και δυόσμο.

Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με λίγο αλάτι, πιπέρι, το γιαούρτι, λίγο λάδι, άνηθο, δυόσμο και λίγο αλεύρι.

Κλείνουμε τα φύλλα και βάζουμε μπόλικο σουσάμι και λίγο λάδι. Ψήνουμε στους 180οC για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η πίτα.

 

(Visited 142 times, 1 visits today)
προηγούμενο
Σοκολατόπιτα με φύλλο
επόμενο
Πίτα με κιμά και γραβιέρα