Κολοκυθόπιτα με λαχανικά, χωρίς κόπο
με το μοναδικό χωριάτικο φύλλο «κιχί με αλεύρι ολικής άλεσης», της alfa

Κολοκυθόπιτα με λαχανικά, χωρίς κόπο

Κοινοποίησέ το στο κοινωνικό σου δίκτυο:

ή μπορείς να αντιγράψεις και να κοινοποιήσεις αυτή τη διεύθυνση

Συστατικά

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο «κιχί με αλεύρι ολικής άλεσης» της alfa
1.300 γρ. κολοκυθάκια
μικρά τρυφερά, χωρίς σπόρους, τριμμένα
2 καρότα
τριμμένα
2 πράσα
ψιλοκομμένα
2 ξερά κρεμμύδια
ψιλοκομμένα
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
ψιλοκομμένα
3 κουταλιές αλεύρι ολικής
1/2 φλ. ελαιόλαδο
3 αυγά
400 γρ. φέτα
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι δυόσμο
1/2 ματσάκι μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή την πίτα αρχές καλοκαιριού, όταν τα μικρά, τρυφερά κολοκυθάκια είναι σε αφθονία. Συνδυάστε τα με άλλα λαχανικά και σκληρή φέτα, και μην ξεχάσετε να επιλέξετε ένα φύλλο ανώτερης ποιότητας και μοναδικής γεύσης, όπως το «κιχί με αλεύρι ολικής άλεσης». Πρώτη φορά τέτοιο φύλλο!

  • Μερίδες 15
  • Μέτρια
  • 15 λεπτά
  • 60 λεπτά

Εκτέλεση

BOX KIHI-WHOLE WHEAT-2

 

Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε μπολ. Τα αλατίζουμε και τα ζυμώνουμε. Τα απλώνουμε σε καθαρή πετσέτα και τα στύβουμε με δύναμη να βγάλουν τα υγρά τους. Τα ξαναβάζουμε στο μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, το πιπέρι, τα αυγά, τα βότανα και το τυρί. Τα ζυμώνουμε. Τα ραντίζουμε με λίγο από το ελαιόλαδο.

Στρώνουμε 3 φύλλα ακτινωτά, σε λαδωμένο ρηχό ταψί 40 εκατοστών και ενδιάμεσα τα ραντίζουμε με λίγο λάδι. Γυρίζουμε τις άκρες πάνω στην πίτα. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα.

Χαράζουμε την πίτα. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και στα πεταχτά, με τα δάχτυλα, ραντίζουμε με λίγο νερό.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα, να ροδίσει η πίτα και να ξεκολλήσει από το ταψί.

 

(Visited 291 times, 1 visits today)

Πρόσθεσε το σχόλιό σου

 

προηγούμενο
Κοζανίτικη Ρυζόπιτα ή Μπουρέκι της νύφης
επόμενο
Κοτσίδα γεμιστή Φλωρίνης