Κιμαδόπιτα με διάφορα τυριά
... με το μοναδικό φύλλο καταΐφι "το δικό μας" της alfa

Κιμαδόπιτα με διάφορα τυριά

Κοινοποίησέ το στο κοινωνικό σου δίκτυο:

ή μπορείς να αντιγράψεις και να κοινοποιήσεις αυτή τη διεύθυνση

Συστατικά

1 συσκευασία φύλλο καταΐφι "το δικό μας" της alfa
600γρ κιμά
1φλ τριμμένη γραβιέρα
1φλ τριμμένη μοτσαρέλα
1φλ τριμμένο τυρί γκούντα
3 αυγά
1,5φλ γάλα
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 ντομάτες
ελαιόλαδο
κανέλα
αλάτι
πιπέρι
  • Μερίδες 12
  • Εύκολη
  • 20 λεπτά
  • 40 λεπτά

Εκτέλεση

 

Αφήνουμε το καταΐφι να αποψυχθεί για 2 ώρες περίπου σε θερμοκρασία δωματίου, μέσα στη συσκευασία του, για να διατηρήσει την υγρασία του.

Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και σοτάρουμε τον κιμά. Μόλις σοταριστεί προσθέτουμε τις ντομάτες που έχουμε κάνει πελτέ, λίγη κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Μόλις εξατμιστούν όλα τα υγρά αφαιρούμε από την φωτιά και βάζουμε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το γάλα, τα τυριά, τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.

Σε μία λεία επιφάνεια ψιλοκόβουμε το καταΐφι και το αφρατεύουμε με τα χέρια. Προσθέτουμε και το καταΐφι στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί, απλώνουμε το μείγμα μας σε όλο το ταψί και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί.

Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά στους 180οC.

(Visited 354 times, 1 visits today)

Πρόσθεσε το σχόλιό σου

 

προηγούμενο
Ρολό με κοτόπουλο, τυριά και πολύχρωμες πιπεριές
επόμενο
Μανταρινοπορτοκαλόπιτα