Κιμαδόπιτα εύκολη
...με το μοναδικό φύλλο «τόσο απλά» της alfa

Κιμαδόπιτα εύκολη

Κοινοποίησέ το στο κοινωνικό σου δίκτυο:

ή μπορείς να αντιγράψεις και να κοινοποιήσεις αυτή τη διεύθυνση

Συστατικά

1 πακέτο φύλλο "τόσο απλά" της alfa
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια
κομμένα σε λεπτές φέτες
1 ντομάτα
ώριμη και σφιχτή κομμένη σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. μαϊντανός
ψιλοκομμένο
1 αυγό
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. φέτα
σε τρίμματα
150γρ. κασέρι
τριμμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μερίδες 6
  • Εύκολη
  • 10 λεπτά
  • 45 λεπτά

Εκτέλεση

toso apla gia syntages gia blog

Για την εύκολη κιμαδόπιτα, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ροδίζουμε τον κιμά μέχρι να ψηθεί και να αλλάξει τελείως χρώμα για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε να γίνουν διάφανα σε μέτρια φωτιά για 4-5  λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μαϊντανό και τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά. Σε αυτό το στάδιο η γέμιση πρέπει να είναι τελείως στεγνή.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει ο κιμάς. Σε ένα μπολ, χτυπάμε με σύρμα, το αυγό με το γιαούρτι και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά. Τέλος, ρίχνουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Βγάζουμε τα έτοιμα λαδωμένα και τσαλακωμένα φύλλα από την κατάψυξη.

Ανασηκώνουμε το ένα φύλλο, βάζουμε τη γέμιση σε μία στρώση, καλύπτουμε με φέτες ντομάτας, σκεπάζουμε με το φύλλο και βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο στους 180oC στον αέρα στη μεσαία σχάρα. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά να ροδίσει καλά η πίτα

Αφήνουμε λίγο να σταθεί για 10 λεπτά κι έπειτα σερβίρουμε.

 

 

 

 

(Visited 640 times, 1 visits today)
προηγούμενο
Σκαλτσούνια
επόμενο
Ζαμπονοκασερόπιτα