Κιχί κεμπάπ
...με το μοναδικό χωριάτικο φύλλο «κιχί» της alfa!

Κιχί κεμπάπ

Κοινοποίησέ το στο κοινωνικό σου δίκτυο:

ή μπορείς να αντιγράψεις και να κοινοποιήσεις αυτή τη διεύθυνση

Συστατικά

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο «κιχί» της alfa
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
150 γρ. κασέρι
τριμμένο
για το κεμπάπ
700 γρ. μοσχάρι
ή αρνί 1 φορά περασμένο στη μηχανή του κιμά
1 κρεμμύδι
ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μπούκοβο
100 γρ. καρύδια
αλεσμένα
1 κ.σ. πάστα κόκκινης πιπεριάς
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανός
για το σερβίρισμα
γιαούρτι στραγγιστό
σάλτσα ντομάτας
ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Μερίδες 8
  • Μέτρια
  • 30 λεπτά
  • 15 λεπτά

Εκτέλεση

stegnopita-kozanis-nistisimi FILO KIHI 2Βάζουμε όλα τα υλικά του κεμπάπ σε μπολ και τα ζυμώνουμε. Αφήνουμε για λίγο το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει. Σε μεταλλικά, πλακέ σουβλιά περνάμε τα κεμπάπ, χτίζοντάς τα με την παλάμη μας, δίνοντάς τους πλακέ σχήμα. Ψήνουμε στη σχάρα για 3-4´ από κάθε πλευρά. Εναλλακτικά, πλάθουμε τον κιμά σε σχήμα κεμπάπ, μακρύ και πλακέ. Αραδιάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC στον αέρα, για 15′.

Απλώνουμε ένα χωριάτικο φύλλο κιχί στον πάγκο και το κόβουμε στη μέση. Ακουμπάμε επάνω το κεμπάπ, πασπαλίζουμε με κασέρι και το τυλίγουμε στο φύλλο. Αλείφουμε με βούτυρο, κόβουμε σε μεγάλα διαγώνια κομμάτια και ψήνουμε στη σχάρα για λίγα λεπτά, από κάθε πλευρά, μέχρι να ζεσταθεί το φύλλο. Εναλλακτικά, τα αραδιάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε στους 200οC για 15′. Τα σερβίρουμε ζεστά με γιαούρτι, σάλτσα ντομάτας και μαϊντανό.

 

(Visited 106 times, 1 visits today)

Πρόσθεσε το σχόλιό σου

 

προηγούμενο
Λαδένια πίτσα νηστίσιμη
επόμενο
Lokum Borek