Η πίτα του ρυζόγαλου
...με το μοναδικό φύλλο σφολιάτας «του χεριού σας» της alfa

Η πίτα του ρυζόγαλου

Κοινοποίησέ το στο κοινωνικό σου δίκτυο:

ή μπορείς να αντιγράψεις και να κοινοποιήσεις αυτή τη διεύθυνση

Συστατικά

1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας «του χεριού σας» της alfa
άχνη ζάχαρη
κανέλα
σε σκόνη
Για την γέμιση
6 φλ γάλα
1 φλ ζάχαρη
16 κ.σ. ρύζι
2 κ.σ. κορν φλάουρ
2 βανίλιες
  • Μερίδες 10
  • Μέτρια
  • 15 λεπτά
  • 40 λεπτά

Εκτέλεση

kotopites-larisas-me-kaseri-elassonas-se-tragani-sfoliata FILO SFOLIATA 2

Σε μέτρια φωτιά βράζουμε το ρύζι σε λίγο νερό με λίγο αλάτι.

Μόλις βράσει και απορροφήσει το νερό προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Όταν αρχίσει να κοχλάζει προσθέτουμε το κορν φλαουρ που έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό. Μόλις πήξει αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.

Ανοίγουμε σε ένα ταψί το ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε το μίγμα. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας και πιέζουμε στις άκρες την ζύμη να ενώσει. Κάνουμε μερικές τρύπες με ένα μαχαίρι στη ζύμη μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200ο C για περίπου 40 λεπτά.

(Visited 645 times, 1 visits today)

Πρόσθεσε το σχόλιό σου

 

προηγούμενο
Πίτα αλα κρεμ
επόμενο
Λευκή πίτσα με αλλαντικά