Εκτέλεση
Ανοίγουμε το καταΐφι με τα χέρια σε ένα μπολ. Παίρνουμε 300γρ και το χωρίζουμε σε 3 κομμάτια. Το κάθε κομμάτι το ανοίγουμε και το κάνουμε ένα κύκλο χωρίς καινό στη μέση, σε 3 διαφορετικά ταψιά. Βουτυρώνουμε με ένα πινέλο τον κάθε κύκλο και πασπαλίζουμε τους 2 με λίγη άχνη ζάχαρη. Ψήνουμε τα 3 ταψιά στους 170ο C για25 λεπτά στον αέρα.
Για την κρέμα
Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, το αυγό και το κορν φλάουρ και τα χτυπάμε με ένα σύρμα. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις βανίλιες και ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε συνέχεια. Ξαναρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και το βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει και προσθέτουμε το βούτυρο. Μόλις πήξει αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε μία διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Μόλις κρυώσει τη βάζουμε σε ένα μπολ και χτυπάμε με το μίξερ.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Όταν λιώσει προσθέτουμε το κεράσι, την ζάχαρη και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά.
Βάζουμε τον ένα κύκλο από τα ψημένα καταΐφι σε μία πιατέλα, με ένα κορνέ βάζουμε κουκίδες κρέμας πάνω στο καταΐφι και λίγο τριμμένα φιστίκια αιγίνης. Βάζουμε από πάνω το 2ο κύκλο καταΐφι και κάνουμε την ίδια διαδικασία. Βάζουμε από πάνω και το 3ο φύλλο, που δεν είχε άχνη ζάχαρη και το πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη. Βάζουμε από πάνω την μαρμελάδα κεράσι και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο φιστίκι.