Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα µε τη ζάχαρη να ζεσταθούν. Ρίχνουμε το αλάτι, τη βανίλια και το σιμιγδάλι, βροχηδόν, και ανακατεύουμε µε σύρμα μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα. Μόλις πήξει, τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τον κρόκο. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις, με το σύρμα. Βάζουμε την κρέμα σε φαρδύ μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να σφίξει. Την ανακατεύουμε να αφρατέψει και προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύουμε πάλι.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Απλώνουμε την κρύα κρέμα σε μια στρώση και καλύπτουμε με τη δεύτερη σφολιάτα. Το βάζουμε στο ψυγείο για 15-30′ να παγώσει καλά. Κόβουμε σε λωρίδες 1 ½ εκ. και τις στρίβουμε σαν να τις βιδώνουμε. Αφήνουμε κενό μεταξύ τους, αλείφουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
Ψήνουμε τα μπουγατσίνια σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 10′. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170-180οC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20′, μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, για να τραβήξει η σφολιάτα τα υγρά της. Πασπαλίζουμε με άχνη.