Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο-190οC, στον αέρα. Αραδιάζουμε τα παγωμένα κρουασάν σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφουμε την επιφάνεια με το διάλυμα αυγού. Ψήνουμε να ροδίσουν γύρω στα 25′. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Με κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε στη μέση, χωρίς να τα χωρίσουμε τελείως. Να μείνει ενωμένο το πάνω με το κάτω μέρος. Τα βάζουμε ξανά στο φούρνο για 5′ στους 200οC, στον αέρα, ώστε να ξεραθούν ελαφρά στο κέντρο. Tα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμόνι να βράσουν για 3-4′. Τα αφήνουμε για 5′ να πέσει ο βρασμός και ρίχνουμε μέσα το ρούμι. Ανακατεύουμε. Αφήνουμε το σιρόπι να σταθεί για 5′. Ρίχνουμε τους μπαμπάδες κρουασάν, λίγους λίγους, στο καυτό σιρόπι να σιροπιαστούν καλά. Τους γυρίζουμε να ρουφήξουν το σιρόπι από όλες τις πλευρές, με προσοχή μην σπάσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα με το νερό, να αραιώσει. Αλείφουμε τους μπαμπάδες με τη λιωμένη μαρμελάδα, να γυαλίσουν. Τους γεμίζουμε, στη σχισμή, με κρύα σαντιγί.
Σερβίρουμε τα κόκκινα φρούτα σε βαθύ πιάτο κι επάνω βάζουμε τον μπαμπά με ρούμι. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης.
Για τη σαντιγί
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος, να σχηματιστούν απαλές κορυφές που στέκονται. Προσθέτουμε σταδιακά την άχνη και χτυπάμε τη σαντιγί να σταθεροποιηθεί. Τέλος, προσθέτουμε το ρούμι. Διατηρούμε την κρύα σαντιγί στο ψυγείο, μέχρι να σερβίρουμε.