Μπακλαβάς
...με το φύλλο κρούστας "πολίτικο" της alfa

Μπακλαβάς

Κοινοποίησέ το στο κοινωνικό σου δίκτυο:

ή μπορείς να αντιγράψεις και να κοινοποιήσεις αυτή τη διεύθυνση

Συστατικά

1 ½ συσκευασία φύλλο κρούστας «πολίτικο» της alfa
300γρ φιστίκια Αιγίνης
200γρ αμυγδαλόψιχα
200γρ καρυδόψιχα
30γρ ζάχαρη
80γρ τιμμένη φρυγανιά
1κσ τρίμμα πορτοκάλι
1κγ κανέλα
1/2κγ γαρίφαλο
300γρ βούτυρο
Για το σιρόπι
2φλ νερό
1 ½φλ ζάχαρη
1/2φλ μέλι
1 ξυλάκι κανέλα
  • Μερίδες 40
  • Μέτρια
  • 20 λεπτά
  • 1 ½ ώρα

Εκτέλεση

Για το σιρόπι.makedoniki-taxinopita-me-xalva-karidia-nistisimi FILO POLITIKO 2

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά ώστε να βράσουν για 3 λεπτά και μετά τα αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βάζουμε σε ένα μπολ το φιστίκι, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τη φρυγανιά, την κανέλα, το γαρίφαλο και το τρίμμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.

Λιώνουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο.

Απλώνουμε σε ένα ταψί 6 βουτυρωμένα φύλλα χωρίς γέμιση το ένα πάνω από το άλλο, καλύπτοντας όλο το ταψί. Πασπαλίζουμε με λίγο από τη γέμισή μας.

Απλώνουμε 1 φύλλο από πάνω το βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε λίγο από τη γέμιση μας. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλα 5 φύλλα.

Απλώνουμε άλλα 6 βουτυρωμένα φύλλα χωρίς γέμιση.

Χαράζουμε τα κομμάτια και ψεκάζουμε τον μπακλαβά με λίγο νερό.

Ψήνουμε για περίπου 1 ½ ώρα στους 160ο C.

Μόλις ο μπακλαβάς μας ψηθεί περιχύνουμε ζεστό το σιρόπι σε ζεστό μπακλαβά.

 

(Visited 129 times, 1 visits today)

Πρόσθεσε το σχόλιό σου

 

προηγούμενο
Φωλιά καταΐφι με κεράσι και κρέμα
επόμενο
Μανταρινοπορτοκαλόπιτα