Τα φύλλα του μάραθου μοιάζουν με λευκό σέλινο και οι σπόροι του χρησιμοποιούνται στη μαγειρική ως καρύκευμα. Έχει γλυκιά γεύση και όταν προστίθεται σε γέμιση για πίτα, το αποτέλεσμα...
Το κασέρι έχει απαλή, γλυκιά γεύση και ευχάριστο άρωμα. Παράγεται από πρόβειο γάλα ή μείγμα αυτού, με μικρή αναλογία σε κατσικίσιο. Έχει χαρακτηρισθεί ως προϊόν με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης...
Οι ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες της Αίγινας, αλλά και η σύσταση του εδάφους της, προσδίδουν στο αιγινίτικο φιστίκι την εξαιρετική του γεύση και το άρωμά του. Ό,τι πρέπει για ονειρεμένο...
Το χοιρομέρι Καρπενησίου είναι από τα πιο εκλεκτά αλλαντικά που παρασκευάζονται στη χώρα μας. Δοκιμάστε να το προσθέσετε σε πίτα Καισαρείας, αντικαθιστώντας τον παστουρμά, ή σε πίτσα ή ακόμα και σε τυρόπιτα σουφλέ. Ανεπανάληπτη γεύση! (Visited 107 times, 1 visits today)
Το ανεβατό είναι ένα μαλακό, λευκό τυρί, σαν κρέμα, με ελαφρώς αλμυρή και υπόξινη γεύση. Παρασκευάζεται στη Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα στους Νομούς Κοζάνης και Γρεβενών και έχει αναγνωριστεί ως προϊόν Π.Ο.Π. από το 1994. (Visited 141 times, 1 visits today)
Η ξινομηζύθρα είναι από τα πιο χαρακτηριστικά τυριά της Κρήτης και παράγεται από πρόβειο ή μείγμα αιγοπρόβειου γάλακτος. Είναι ιδανικό για τις ονομαστές Κρητικές πίτες, όπως είναι το Χανιώτικο μπουρέκι και η Πασχαλινή κρεατόπιτα Χανίων! (Visited 89 times, 1 visits today)
Η λέξη μαστέλο πήρε το όνομά της από τον ξύλινο κάδο που χρησιμοποιούσαν οι αγρότες για τη συλλογή του γάλακτος. Παράγεται στη Χίο, από άριστο αγελαδινό και κατσικίσιο γάλα. Ειδικά όταν συνδυάζεται με αλλαντικά από έλληνες παραγωγούς και αφράτη ζύμη, μας δίνει μια ελληνική πίτσα ανεπανάληπτη! (Visited...
Παραδοσιακό τυροκομικό προϊόν, από αιγοπρόβειο γάλα, το οποίο παράγεται στην περιοχή Δομοκού και Ξυνιάδος, της Φθιώτιδος. Είναι λευκό, ελαφρύ και αλείφεται εύκολα. (Visited 55 times, 1 visits today)
Πετιμέζι είναι ο παχύρρευστος, συμπυκνωμένος χυμός που παίρνουμε μετά από το βράσιμο του μούστου. Έχει ωραία, γλυκόξινη γεύση, και είναι εξαιρετικό για μηλόπιτες ή κριτσίνια! (Visited 61 times, 1 visits today)
Η φέτα είναι το πλέον διάσημο ελληνικό τυρί! Από το 1996 έχει κατοχυρωθεί από την Ε.Ε ως προϊόν με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ). Παρασκευάζεται αποκλειστικά από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο, υπό την προϋπόθεση ότι το κατσικίσιο γάλα δεν θα ξεπερνά το 30% του μείγματος cialis precio sin receta....
Η αυθεντική πιπεριά Φλωρίνης έχει γλυκιά γεύση και πλατύ σχήμα. Ευδοκιμεί, πού αλλού, στη Φλώρινα, χάρη στο ιδιαίτερο μικροκλίμα της περιοχής. Είναι μοναδική, για απίθανη καλοκαιρινή πιπερόπιτα! (Visited 158 times, 1 visits today)