• Σύνδεση
  • Εγγραφή
  • Αρχική
  • Tips Μαγειρικής
Κοινοποίηση

Πώς ξεροψήνουμε τις πίτες μας μέχρι μέσα

Το ράντισμα με ελαιόλαδο στα φύλλα και το ελαφρά σουρωμένο φύλλο, έχουν σαν αποτέλεσμα να περνάει η θερμότητα ενδιάμεσα και να γίνεται η πίτα πιο τραγανή.
Διαβάστε περισσότερα για την συνταγή "Πώς ξεροψήνουμε τις πίτες μας μέχρι μέσα"
1 Σχόλιο
274 Προβολές
Κοινοποίηση

Πώς σιροπιάζουμε σωστά ένα γλυκό

Το σιροπιάζουμε όπως βγαίνει καυτό από το φούρνο, ώστε να ρουφήξουν τα ψημένα φύλλα το σιρόπι και να μελώσει μέχρι κάτω το γλυκό.
Διαβάστε περισσότερα για την συνταγή "Πώς σιροπιάζουμε σωστά ένα γλυκό"
Σχόλιο
229 Προβολές
Κοινοποίηση

Πώς χρησιμοποιούμε τη ζύμη για πίτσα “από σπίτι”

Για να φτιάξουμε μεγάλες ατομικές πίτσες, η ζύμη δεν χρειάζεται απόψυξη. Για να πλάσουμε όμως το ζυμάρι όπως θέλουμε εμείς, θα πρέπει να το αφήσουμε για 10-20 λεπτά σε θερμοκρασία...
Διαβάστε περισσότερα για την συνταγή "Πώς χρησιμοποιούμε τη ζύμη για πίτσα “από σπίτι”"
Σχόλιο
152 Προβολές
Κοινοποίηση

Γιατί επιλέγουμε ζύμη για πίτσα “από σπίτι”

Η συγκεκριμένη ζύμη για πίτσα με προζύμι, δεν είναι προψημένη, γι’ αυτό διατηρείται μαλακιά και αφράτη για πολλές ώρες και δεν χρειάζεται χρόνο προετοιμασίας για να φουσκώσει.
Διαβάστε περισσότερα για την συνταγή "Γιατί επιλέγουμε ζύμη για πίτσα “από σπίτι”"
Σχόλιο
73 Προβολές
Κοινοποίηση

Πώς ψήνουμε καλύτερα πίτσα, καλτσόνε και πεϊνιρλί

Η πίτσα και το πεϊνιρλί θέλουν πολύ καλή θερμοκρασία από κάτω. Γι’ αυτό, αν δεν έχουμε πέτρα ψησίματος, δημιουργούμε καυτή επιφάνεια με το πυρωμένο ταψί.
Διαβάστε περισσότερα για την συνταγή "Πώς ψήνουμε καλύτερα πίτσα, καλτσόνε και πεϊνιρλί"
Σχόλιο
196 Προβολές
Κοινοποίηση

Πώς διπλώνουμε τα πολίτικα φύλλα, χωρίς να σπάσουν

Όταν δουλεύουμε με φύλλα πολίτικα, τα σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα για να μην στεγνώνουν και ξεραίνονται. Μετά, το δίπλωμά τους είναι παιχνίδι.
Διαβάστε περισσότερα για την συνταγή "Πώς διπλώνουμε τα πολίτικα φύλλα, χωρίς να σπάσουν"
Σχόλιο
120 Προβολές
Κοινοποίηση

Πώς θα γίνουν οι πίτες μας κριτσανιστές

Όσο πιο λεπτή είναι η στρώση και στεγνή η γέμιση, τόσο πιο καλοψημένη και κριτσανιστή θα γίνει η πίτα. Για να στεγνώσει η γέμιση, μπορούμε να την πασπαλίσουμε με φρυγανιά,...
Διαβάστε περισσότερα για την συνταγή "Πώς θα γίνουν οι πίτες μας κριτσανιστές"
Σχόλιο
125 Προβολές
Κοινοποίηση

Πώς πετυχαίνουμε αφράτο αποτέλεσμα με τη σφολιάτα

Η σφολιάτα αγαπάει το ψυγείο πριν μπει στο φούρνο, γι’ αυτό, όσο πιο παγωμένη είναι τόσο πιο τραγανό και αφράτο αποτέλεσμα θα έχουμε. Μπορούμε να παγώσουμε την πίτα στο ψυγείο...
Διαβάστε περισσότερα για την συνταγή "Πώς πετυχαίνουμε αφράτο αποτέλεσμα με τη σφολιάτα"
Σχόλιο
125 Προβολές
Κοινοποίηση

Πώς ψήνουμε μικρά γλυκά

Όταν ψήνουμε στον αέρα μικρά γλυκά, τα ανεβοκατεβάζουμε στα μισά του ψησίματος και γυρίζουμε τα μέσα έξω, για ομοιόμορφο ψήσιμο και τραγανό αποτέλεσμα.
Διαβάστε περισσότερα για την συνταγή "Πώς ψήνουμε μικρά γλυκά"
Σχόλιο
67 Προβολές
Κοινοποίηση

Τι κάνουμε για να μην ανοίγουν οι πίτες μας

Βρέχουμε και τσιμπάμε με τα δάχτυλα τις ενώσεις κάθε φύλλου, για να σφραγίσουμε τη γέμιση. Η ένωση των φύλλων θα πρέπει να ακουμπάει πάντα στο ταψί, προς τα κάτω, για...
Διαβάστε περισσότερα για την συνταγή "Τι κάνουμε για να μην ανοίγουν οι πίτες μας"
Σχόλιο
68 Προβολές
Επόμενες καταχωρήσεις

Σχετικά με την alfa

Σχετικά με την alfa

Η εταιρεία με τις μοναδικές γευστικές δημιουργίες και τα αγνά προϊόντα ζύμης,
που φτάνουν σε κάθε ελληνικό σπίτι, πάνω από 50 χρόνια τώρα, για να λένε όλοι «γεια στα χέρια σας!».

Newsletter

Συμπλήρωσε το email σου για να εγγραφείς στο newsletter μας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Διεθνής Κουζίνα

Διεθνής Κουζίνα

Είδος της Πίτας

Είδος της Πίτας

Είδος του Φύλλου

Είδος του Φύλλου

Περίσταση

Περίσταση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ήρθαν τα "διαλεχτά", με την υπογραφή της Αργυρώς. Ανεπανάληπτα!Ήρθαν τα «διαλεχτά», με την υπογραφή της Αργυρώς.…
  • Ήρθε η Κασσιάτα Ζαγορίου, η νέα πίτα από την alfa!Ήρθε η Κασσιάτα Ζαγορίου, η νέα πίτα από την alfa!
  • Φύλλο «Τόσο απλά», για πίτα σε 3 κινήσεις!Φύλλο «Τόσο απλά», για πίτα σε 3 κινήσεις!

Facebook

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

  • Φανταστική Τυρόπιτα της Πεθεράς μουΦανταστική Τυρόπιτα της Πεθεράς μου
  • Μικρασιάτικη σουσαμόπιτα της γιαγιάςΜικρασιάτικη σουσαμόπιτα της γιαγιάς
  • Μακεδονική ταχινόπιτα με χαλβά & καρύδια (νηστίσιμη)Μακεδονική ταχινόπιτα με χαλβά & καρύδια (νηστίσιμη)
  • Πιπερόπιτα ΦλωρίνηςΠιπερόπιτα Φλωρίνης

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Είδος της Πίτας

Είδος της Πίτας

Περίσταση

Περίσταση

  • 2 Columns
  • 3 Columns
  • 3 Columns – No Sidebar
  • 4 Columns
  • alfa
  • Bookmarks
  • Cart
  • Categories
  • Checkout
  • Followers
  • Followers
  • Following
  • Following
  • Full Width
  • Hero Posts
  • Hero Slider
  • Homepage
  • Logout
  • Magazine V2
  • Masonry V1
  • MDTF Results Page
  • Member Directory
  • Member Directory
  • Menu Version 2
  • My Account
  • My Profile
    • Edit Profile
    • Login
    • Register
  • My Profile
    • Edit Profile
    • Login
    • Register
  • Our Authors
  • Pizza – Πεϊνιρλί
  • Recipes
  • Sample Page
  • Sample Page
  • Search by Ingredients
  • Shop
  • Slider Full
  • Slider Mixed
  • Slider Small
  • Slider Small – Boxed
  • Slider Wide
  • Terms and Conditions
  • Tips Μαγειρικής
  • Videos
  • Αποσύνδεση
  • Δείγμα σελίδας
  • Διαλεχτά
  • Ελληνικά Προϊόντα
  • Επικοινωνία
  • Κασσιάτα Ζαγορίου
  • Κουλούρια
  • Κουρού
  • Μίνι Χωριάτικες Πίτες
  • Μπουγάτσα
  • Νέα
  • Οι Προτάσεις του Μήνα
  • Οι Συνταγές σας
  • Οικογενειακές Παραδοσιακές Πίτες
  • Πίτες alfa
  • Συνταγές
  • Συνταγές- copy
  • Σφολιάτες
  • Σωστή Διατροφή
  • Υποβολή Συνταγής
  • Υποβολή Συνταγής- copy
  • Φύλλα
  • Φύλλα alfa

ALFAPASTRY | ALL RIGHTS RESERVED | © 2016