Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC στον αέρα για να ψήσουμε τη ζαμπονοτυρόπιτα. Σε ένα μπολ, βάζουμε το γιαούρτι, το αυγό και το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι και τα χτυπάμε...
Θα ψήσουμε την πορτοκαλόπιτα σε ρηχό ταψί 40×26 εκ., το οποίο βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC στον αέρα ή στους 180οC στις αντιστάσεις. Ανοίγουμε το φύλλο και...
Αφήνουμε τα φύλλα ζύμης για πίτσα που θα φτιάξουμε τη λαδένια, να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Κόβουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε τους σπόρους καθώς και τα υγρά τους. Τις ψιλοκόβουμε...
Συνταγή από την όμορφη Πάρο, η οποία συνηθίζεται κυρίως σε περιόδουςνηστείας και ιδιαίτερα τη Σαρακοστή. Φτιάχνεται με κολοκύθα, ή αλλιώςλύρα, όπως την ονομάζουν στην Πάρο, λόγω του ιδιαίτερου σχήματός της.Πολλές...
Παριανή καλοκαιρινή πίτα ή αλλιώς, η πίτα από το μποστάνι. Με ό,τι υπήρχε στο μποστάνι του κάθε σπιτιού, με αυτό έφτιαχναν την καλοκαιρινή νησιώτικη πίτα. Επίσης, αξιοποιούσαν τα χόρτα, συνήθως...
Τα μελιτίνια είναι το παραδοσιακό γλυκό που φτιάχνουν στη Σαντορίνη για το Πάσχα, κάτι σαν τα σκαλτσούνια στην Κρήτη. Η προετοιμασία τους απαιτεί κόπο, χρόνο και μαεστρία, προκειμένου να πετύχει...
Σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων θα συναντήσετε χορτόπιτες σε διάφορες παραλλαγές, ανάλογα με την εποχή: σεσκουλόπιτα ή σεφουκλωτή, μαραθόπιτα, κρεμμυδόπιτα, τσουκνιδόπιτα, βλητόπιτα. Οι νοικοκυρές συνήθιζαν να φτιάχνουν χορτόπιτες την...
Χιώτικη παραδοσιακή συνταγή που αξιοποιεί τη μοναδική ποικιλία του αρωματικού χιώτικου μανταρινιού, το οποίο χαρακτηρίστηκε Π.Γ.Ε. (Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης), από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνήθιζαν να τη φτιάχνουν σε γιορτές κυρίως,...
Όταν οι Έλληνες της Μ. Ασίας πέρασαν στη Μυτιλήνη, έφεραν μαζί τους όλη την τέχνη και τη μαστοριά της δικής τους, ξεχωριστής κουζίνας. Μια από αυτές τις συνταγές, η οποία...