Σε καυτό τηγάνι ρίχνουμε το σουσάμι να καβουρδιστεί. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε...
Στραγγίζουμε καλά τα γλυκά του κουταλιού. Κρατάμε λίγο γλυκό για το σερβίρισμα και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα. Σε μπολ βάζουμε το στακοβούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) μαζί με την άχνη κι ανακατεύουμε...
Ζεσταίνουμε το στακοβούτυρο σε τηγάνι. Σοτάρουμε τα μήλα σε μέτρια φωτιά, να μαλακώσουν. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα. Αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια. Αφήνουμε τη γέμιση να...
Έδεσμα παραδοσιακό που το συναντάμε σε όλη την Κρήτη, με πολλές και διαφορετικές γεμίσεις. Τις Απόκριες, μετά την Κρεατινή εβδομάδα, ακολουθεί η Τυρινή Εβδομάδα, όπου οι νοικοκυρές ετοιμάζουν αυτά τα...
Παραδοσιακή συνταγή που συναντούμε κυρίως στο πασχαλινό τραπέζι. Γίνεται και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, με παραλλαγές. Συνήθως, αξιοποιούν το αρνί που περισσεύει από το Πάσχα, σε συνδυασμό με κρητικά...
Παραδοσιακή χανιώτικη κολοκυθόπιτα που συνηθιζόταν κυρίως σε γιορτινά, ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά τραπέζια. Τη φτιάχνουν σχεδόν σε όλη την Κρήτη, σε πολλές παραλλαγές. Μυστικό για την τέλεια γεύση της αποτελούν τα...