Σοκολατένιος μπακλαβάς

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και τη ζάχαρη. Μόλις ζεσταθεί το γάλα...

Νηστίσιμη πίτα σφολιάτας με λαχανικά

Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε μεγάλα κομμάτια Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το πλιγούρι για περίπου 10 λεπτά. Σουρώνουμε το πλιγούρι μας. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το ελαιόλαδο με όλα...

Τυρόπιτα με δαμάσκηνα

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει το μείγμα...

Κρέπες από φύλλο Κιχί με κιμά και τυρί

Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε τον κιμά με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις έχει στεγνώσει από τα υγρά του...

Μανταρινοπορτοκαλόπιτα

Σε μία λεία επιφάνεια ψιλοκόβουμε το καταΐφι και το αφρατεύουμε με τα χέρια. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη , τα αυγά και το γάλα και ανακατεύουμε. Ενώ...

Κιμαδόπιτα με διάφορα τυριά

  Αφήνουμε το καταΐφι να αποψυχθεί για 2 ώρες περίπου σε θερμοκρασία δωματίου, μέσα στη συσκευασία του, για να διατηρήσει την υγρασία του. Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδι με...

Ρολό με κοτόπουλο, τυριά και πολύχρωμες πιπεριές

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, τα αυγά, τις πιπεριές, τα τυριά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Σε...

Ρολό λαχανικών

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό, λίγο αλάτι και προσθέτουμε σε κομμάτια το μπρόκολο, τα καρότα και τα κολοκυθάκια. Ζεματάμε για λίγο τα λαχανικά ώστε να είναι λίγο τραγανά. Σε μία...

Πίτσα με πεπερόνι και τυρί κρέμα

Σε μία μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Μόλις σοταριστούν προσθέτουμε την ντομάτα πολτοποιημένη, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και ρίγανη. Αφήνουμε την σάλτσα να βράση και να πήξει. Σε...

Σπανακόπιτα με φύλλο σφολιάτας

Πλένουμε όλα τα λαχανικά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σπανάκι με λίγο αλάτι και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Το σουρώνουμε ώστε να βγάλει όλα...

Πίτα με φύλλο Κιχί , τυριά και αλλαντικά

Αφήνουμε τα φύλλα να αποψυχθούν για 2 ώρες περίπου σε θερμοκρασία δωματίου μέσα στην συσκευασία τους για να διατηρήσουν την υγρασία τους. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά...

Ρολά κιμαδόπιτας

Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και τον κιμά. Μόλις σοταριστούν προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλα, το κρασί και την ντομάτα σε πολτό. Το αφήνουμε να βράσει μέχρι...