Σκαλτσούνια
...με το μοναδικό χωριάτικο φύλλο «κιχί» της alfa!

Σκαλτσούνια

Κοινοποίησέ το στο κοινωνικό σου δίκτυο:

ή μπορείς να αντιγράψεις και να κοινοποιήσεις αυτή τη διεύθυνση

Συστατικά

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο «κιχί» της alfa
700 γρ. καρυδόψιχα
1 φλ. μέλι
θυμαρίσιο
1/2 φλ. σουσάμι
ξύσμα
από ένα πορτοκάλι
χυμό
από ένα πορτοκάλι
4 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο
Για το σερβίρισμα
άχνη ζάχαρη
  • Μερίδες 72
  • Μέτρια
  • 15 λεπτά
  • 30 λεπτά

Εκτέλεση

stegnopita-kozanis-nistisimi FILO KIHI 2

Σε καυτό τηγάνι ρίχνουμε το σουσάμι να καβουρδιστεί. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τα καρύδια, το γαρύφαλλο, την κανέλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά, ώστε να γίνουν σαν ζύμη τα υγρά και τα στερεά υλικά. Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο. Κόβουμε με ποτήρι ή με κουπ πατ δίσκους με διάμετρο 6-8 εκ. Ακουμπάμε ένα κουταλάκι γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο. Βρέχουμε περιμετρικά το φύλλο και πατάμε με πιρούνι τις ενώσεις να κολλήσουν.

Αραδιάζουμε τα σκαλτσούνια σε λαμαρίνα λαδωμένη ή στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε για περίπου 30′. Τα αφήνουμε 5′ να σταθούν και τα πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη.

 

(Visited 28 times, 1 visits today)

Πρόσθεσε το σχόλιό σου

 

προηγούμενο
Μικρασιάτικη σουσαμόπιτα της γιαγιάς
επόμενο
Κιμαδόπιτα εύκολη