Πακετάκια του Μπουρνόβα
...με το μοναδικό χωριάτικο φύλλο «κιχί με καλαμποκάλευρο» της alfa

Πακετάκια του Μπουρνόβα

Κοινοποίησέ το στο κοινωνικό σου δίκτυο:

ή μπορείς να αντιγράψεις και να κοινοποιήσεις αυτή τη διεύθυνση

Συστατικά

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο «κιχί με καλαμποκάλευρο» της alfa
800 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
2 κρεμμύδια
ξερά
1 πράσο
2 κ.σ. μαϊντανός
ψιλοκομμένος
1 κ.σ. δυόσμο
ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κουκουνάρι
καβουρδισμένο
1 ρόδι
καθαρισμένο
πρέζες κανέλα
πρέζες κύμινο
πρέζες μπούκοβο
πρέζες πάπρικα
πρέζες αλάτι
πρέζες πιπέρι
ελαιόλαδο
για το τηγάνισμα
γιαούρτι
για το σερβίρισμα
  • Μερίδες 24
  • Μέτρια
  • 20 λεπτά
  • 5 λεπτά

Εκτέλεση

BOX KIHI-CORN FLOUR-2

Βάζουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο σε τηγάνι να ζεσταθούν, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και σοτάρουμε τον κιμά για 5-7’ να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο και τ’ ανακατεύουμε για 5´ να γίνουν διάφανα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις πρέζες από τα μπαχαρικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κουκουνάρι και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε, αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει καλά και προσθέτουμε το ρόδι.

Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο. Κόβουμε κάθε φύλλο στα 4. Ακουμπάμε από μια κουταλιά γέμιση στο κέντρο. Βρέχουμε με τα δάχτυλα την περίμετρο του φύλλου. Κλείνουμε σε πακέτο, πιάνοντας ακτινωτά τις άκρες των φύλλων. Δίνουμε σχήμα πλακέ, σαν φάκελο.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για λίγα λεπτά, με την ένωση προς τα κάτω, μέχρι να ροδίσει. Γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά να ροδίσει. Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με γιαούρτι δυόσμο και ρόδι. Περιχύνουμε με σιρόπι ροδιού.

 

(Visited 28 times, 1 visits today)

Πρόσθεσε το σχόλιό σου

 

προηγούμενο
Μαγγίρι Κρήτης με ανθότυρο
επόμενο
Μπουγατσίνια σφολιάτας με σοκολάτα