Κοζανίτικη μηλόπιτα με κάστανα και καρύδια
…με το μοναδικό φύλλο ζύμης για πίτσα «από σπίτι» της alfa

Κοζανίτικη μηλόπιτα με κάστανα και καρύδια

Κοινοποίησέ το στο κοινωνικό σου δίκτυο:

ή μπορείς να αντιγράψεις και να κοινοποιήσεις αυτή τη διεύθυνση

Συστατικά

4 φύλλα από το φύλλο ζύμης για πίτσα «από σπίτι» της alfa
50 γρ. παγωμένο βούτυρο
πλάκα
2 μήλα
6 κάστανα
βρασμένα και κομμένα σε κομμάτια
3/4 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. σταφίδες
1 φλ. καρύδια
1 κ.γ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. βούτυρο
1 φλ. ψίχα
μπαγιάτικου ψωμιού
λίγο βούτυρο
για το τελείωμα
λίγη ζάχαρη
για πασπάλισμα

Η απόλυτη χειμωνιάτικη, γλυκιά πίτα είναι η μηλόπιτα. Απολαύστε την με σταφίδες, καρύδια και κανέλα και μην ξεχάσετε να προσθέσετε τον πιο χαρακτηριστικό καρπό του Βοΐου Κοζάνης: το κάστανο! Φτιάξτε τη μηλόπιτα με φύλλο ζύμης για πίτσα «από σπίτι» και μοιραστείτε τη με όλη την οικογένεια!

  • Μερίδες 15
  • Μέτρια
  • 10 λεπτά
  • 30 λεπτά

Εκτέλεση

FILO PIZZA 2

Ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο (το υπόλοιπο το κρατάμε για το τέλος) και ροδίζουμε τα ψίχουλα για λίγα λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κομμάτια ή σε λεπτές φέτες, και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα κάστανα, τις σταφίδες, τα καρύδια, την κανέλα και το αλάτι, και ανακατεύουμε.

Στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε λαμαρίνα κι απλώνουμε δυο φύλλα. Τα πασπαλίζουμε με τα βουτυρωμένα ψίχουλα (κρατάμε δυο κουταλιές για το τέλος). Ισομοιράζουμε τη γέμιση, αφήνοντας κενό 2-3 εκατοστών, γύρω γύρω. Αλείφουμε με νερό το κενό σημείο, περιμετρικά των φύλλων. Σκεπάζουμε με τα άλλα δυο φύλλα. Τσιμπάμε τις άκρες, ώστε να κολλήσει το πάνω φύλλο με το κάτω. Γυρνάμε τις ενώσεις προς τα κάτω. Χαράζουμε ελαφρώς την επιφάνεια. Αλείφουμε ολόγυρα με λίγο λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με τα βουτυρωμένα ψίχουλα και τη ζάχαρη.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C- 200°C για 30’ περίπου, μέχρι να ροδίσει η μηλόπιτα.

(Visited 151 times, 1 visits today)

Πρόσθεσε το σχόλιό σου

 

προηγούμενο
Αρχοντική Χορτόπιτα Μακεδονίας
επόμενο
Κοζανίτικη Ρυζόπιτα ή Μπουρέκι της νύφης