• Αρχική
  • Αλμυρή
  • Κοτόπιτες Λάρισας με κασέρι Ελασσόνας, σε τραγανή σφολιάτα

Κοτόπιτες Λάρισας με κασέρι Ελασσόνας, σε τραγανή σφολιάτα
…με το μοναδικό φύλλο σφολιάτας «του χεριού σας» της alfa

Κοτόπιτες Λάρισας με κασέρι Ελασσόνας, σε τραγανή σφολιάτα

Κοινοποίησέ το στο κοινωνικό σου δίκτυο:

ή μπορείς να αντιγράψεις και να κοινοποιήσεις αυτή τη διεύθυνση

Συστατικά

2 φύλλα από το φύλλο σφολιάτας «του χεριού σας» της alfa
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 τριμμένο καρότο
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
2 κομμένα πράσα
σε χοντρές φέτες
2 μεγάλα κρεμμύδια
κομμένα σε χοντρές φέτες
4 κ.σ. γάλα εβαπορέ
2 φωλιές ψιλό φιδέ
4 κ.σ. ανεβατό
(φρέσκο τυρί κρέμα)
150 γρ. τριμμένο κασέρι Ελασσόνας
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
Για επάλειψη
(1 αυγό -1 κ.σ. γάλα ή νερό) διάλυμα αυγού

Βλάχοι, Σαρακατσαναίοι, Καραγκούνηδες, Χασιώτες, Αντιχασιώτες. Τόσες και τόσες “φυλές” φιλοξενεί η Θεσσαλική γη, με τις παραδόσεις, τα έθιμα και φυσικά, τις συνταγές τους! Με τις κοτόπιτες Λάρισας αναδεικνύεται όλη η νοστιμιά της Θεσσαλίας, γιατί συνδυάζεται ιδανικά το κοτόπουλο με το εκπληκτικό κασέρι Ελασσόνας και την θεοτράγανη σφολιάτα!

  • Μερίδες 8
  • Μέτρια
  • 45 λεπτά
  • 35 λεπτά

Εκτέλεση

FILO SFOLIATA 2

Βράζουμε το κοτόπουλο με το πράσο και τα κρεμμύδια, για περίπου 35′, μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε τα υλικά. Λιώνουμε τα λαχανικά και ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο.

Ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα λιωμένα λαχανικά και το καρότο, και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα. Αφήνουμε τη γέμιση να βράσει και να  πυκνώσει. Σπάμε σε ψιλά κομμάτια τον φιδέ στη γέμιση. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά. Προσθέτουμε το κασέρι και το Ανεβατό κι ανακατεύουμε.

Ανοίγουμε τα φύλλα και κόβουμε κάθε φύλλο στα 4. Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα και ακουμπάμε από μια κουταλιά γέμιση, σε κάθε κομμάτι φύλλου. Βρέχουμε γύρω γύρω με διάλυμα αυγού και διπλώνουμε κάθε κομμάτι, ώστε να σκεπαστεί η πίτα. Τσιμπάμε τις άκρες να κολλήσουν και τρυπάμε ελαφρά την επιφάνεια. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τις υπόλοιπες κοτόπιτες. Τις αραδιάζουμε στη λαμαρίνα και τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C με αέρα, για περίπου 35′, μέχρι να ροδίσουν.

Tip

Στη γέμιση προσθέτουμε φιδέ, χυλοπιτάκι, σιμιγδάλι, πλιγούρι ή τραχανά, ώστε να μαζεύουν τα υγρά.

 

 

(Visited 917 times, 2 visits today)

Πρόσθεσε το σχόλιό σου

 

προηγούμενο
Μακεδονική ταχινόπιτα με χαλβά & καρύδια (νηστίσιμη)
επόμενο
Μανιταροτηγανιά