Διώροφη τυρόπιτα με τέσσερα τυριά
...με το μοναδικό χωριάτικο φύλλο «κιχί με καλαμποκάλευρο» της alfa

Διώροφη τυρόπιτα με τέσσερα τυριά

Κοινοποίησέ το στο κοινωνικό σου δίκτυο:

ή μπορείς να αντιγράψεις και να κοινοποιήσεις αυτή τη διεύθυνση

Συστατικά

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο «κιχί με καλαμποκάλευρο» της alfa
250 γρ. κασέρι
250 γρ. γραβιέρα
250 γρ. ταλαγάνι Μεσσηνίας
250 γρ. φέτα
4 φλ. φρέσκο γάλα
5 μεγάλα αυγά
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3/4 φλ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 πράσο
3 πιπεριές Φλωρίνης
3 φωλιές ψιλό φιδέ
  • Μερίδες 20
  • Μέτρια
  • 15 λεπτά
  • 70 λεπτά

Εκτέλεση

BOX KIHI-CORN FLOUR-2

* Χρησιμοποιούμε για την πίτα μας ένα πυρίμαχο ταψί 27χ35 εκατοστά.

Ζεσταίνουμε λίγο από το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Κόβουμε σε λεπτές φέτες όλα τα λαχανικά. Τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά για να μαραθούν και αλατίζουμε.

Σπάμε τον φιδέ σε ψιλά κομμάτια μέσα στη γέμιση λαχανικών. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Τέλος, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε.

Τρίβουμε ή ψιλοκόβουμε σε καρέ όλα τα τυριά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος. Στρώνουμε 3 φύλλα λαδωμένα. Αδειάζουμε μέσα  τη γέμιση των λαχανικών. Καλύπτουμε με 1 φύλλο.
Αδειάζουμε επάνω όλη τη γέμιση των τυριών και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 2 λαδωμένα φύλλα.
Γυρίζουμε όλες τις άκρες που εξέχουν πάνω στην πίτα. Χαράζουμε ελαφρά την τυρόπιτα, μέχρι το μεσαίο φύλλο.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με μίξερ χειρός ή σύρμα και προσθέτουμε το γάλα, το πιπέρι, το 1/2 φλ ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε την πίτα, κυρίως στις χαρακιές. Ραντίζουμε την επιφάνεια με το ελαιόλαδο που περίσσεψε και την αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά στον πάγκο της κουζίνας.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 18° C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει καλά και να ροδίσει.

Ίσως το τελευταίο δεκάλεπτο να χρειαστεί να την ψήσετε μόνο στην κάτω αντίσταση, για να έχετε ένα πιο κριτσανιστό αποτέλεσμα στη βάση της πίτας.

Αν έχετε μόνο αέρα τότε ψήστε την στη μεσαία σχάρα στους 160 βαθμούς, για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά. Αφήστε την πίτα να σταθεί λίγο και να σταθεροποιηθεί η γέμιση της.

Ιδανικά σερβίρεται με πράσινη σαλάτα.

 

 

(Visited 1.363 times, 1 visits today)

Πρόσθεσε το σχόλιό σου

 

προηγούμενο
Ελληνική παραδοσιακή Σπανακόπιτα με χωριάτικο φύλλο «κιχι» της alfa
επόμενο
Κρεατόπιτα σε φόρμα, με μαστιχωτά τυριά