Μπουγατσίνια σφολιάτας με σοκολάτα
...με το μοναδικό φύλλο σφολιάτας «του χεριού σας» της alfa

Μπουγατσίνια σφολιάτας με σοκολάτα

Κοινοποίησέ το στο κοινωνικό σου δίκτυο:

ή μπορείς να αντιγράψεις και να κοινοποιήσεις αυτή τη διεύθυνση

Συστατικά

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας «του χεριού σας» της alfa
2 κ.σ. βούτυρο
λιωμένο
2 κ.σ. ζάχαρη
κρυσταλλική
1 φλ. σταγόνες σοκολάτα
λίγη άχνη ζάχαρη
για την κρέμα μπουγάτσας
750 γρ. γάλα
100 γρ. σιμιγδάλι
ψιλό
100 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
1 κ.σ. βούτυρο
1 κρόκος αυγού
  • Μερίδες 14
  • Εύκολη
  • 30 λεπτά
  • 30 λεπτά

Εκτέλεση

kotopites-larisas-me-kaseri-elassonas-se-tragani-sfoliata FILO SFOLIATA 2Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα µε τη ζάχαρη να ζεσταθούν. Ρίχνουμε το αλάτι, τη βανίλια και το σιμιγδάλι, βροχηδόν, και ανακατεύουμε µε σύρμα μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα. Μόλις πήξει, τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τον κρόκο. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις, με το σύρμα. Βάζουμε την κρέμα σε φαρδύ μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να σφίξει. Την ανακατεύουμε να αφρατέψει και προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύουμε πάλι.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Απλώνουμε την κρύα κρέμα σε μια στρώση και καλύπτουμε με τη δεύτερη σφολιάτα. Το βάζουμε στο ψυγείο για 15-30′ να παγώσει καλά. Κόβουμε σε λωρίδες 1 ½ εκ. και τις στρίβουμε σαν να τις βιδώνουμε. Αφήνουμε κενό μεταξύ τους, αλείφουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.

Ψήνουμε τα μπουγατσίνια σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 10′. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170-180οC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20′, μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, για να τραβήξει η σφολιάτα τα υγρά της. Πασπαλίζουμε με άχνη.

 

(Visited 22 times, 1 visits today)

Πρόσθεσε το σχόλιό σου

 

προηγούμενο
Πακετάκια του Μπουρνόβα
επόμενο
Xορτόπιτα νηστίσιμη